Branş Eğitimleri-Mg3

Öncelikle biraz mg3 tanıtımı yapmak daha doğru olacak sanırım.Mg3 yaklaşık 12 kilo ağırlığında ,şeritle dolan makinalı bir tüfektir.

Lakabı "kara yılan"dır ,atış yapıldığında çıkan ses uçaksavar sesini andırdığı için çok caydırıcı bir etkisi vardır.

Etkili menzili 1000-1200 metre arasında olup mermi çekirdeği 7,65 çapındadır.

Isparta timlerinde 3 adet Mg3 nişancısı 2 adette mg 3 yardımcısı bulunur.

Bu 5 kişi mg 3 branş eğitimlerine beraber katılırsınız.Mg3 silahının kitap bilgileri ve söküp takması öğretilir genellikle.

Bunun yanında her silah teoride anlatılabilir ama kullanmak ve tecrübe etmek çok daha önemlidir.Mg3 cüler Isparta İç güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkez Komutanlığı nda fiziki olarak en çok zorlanan askerlerdirler.

İntikaller gerçekten de fizik kondisyonları çok zorlanır.Hem 11 kiloluk silah hem de 20 kiloluk çanta büyük bir sınavdır.

Acemi birliğinde Mg3 silahını öğrenmek çok önemlidir ; gideceğiniz dağıtım yerlerinde büyük ihtimal Bixi silahını kullanacaksınız.Birbirine benzeyen iki silah olduğu için Mg3 ü çözmeniz bixi yi de rahat bir şekilde kullanmanızı sağlar.

Mg3 ile çok atış yapma şansına sahip olacaksınız ; özellikle bir intikalden dönmeyerek neredeyse 300-400 mermilik bir atış yapıp tecrübe kazanacaksınız.

Ama şöyle bir sıkıntı da sizi bekliyor ; Mg3 namlusu çok çabuk ısınan ve bu nedenle tutukluk yapma şansı yüksek bir silahtır.

Bu tutukluğu gidermeyi de öğretecekler ve bunu yapamazsanız oldukça sert tepkilerle muhattap olabilirsiniz.Çünkü bir timin can damarı mg3 nişancılarıdır.

Mg3 yardımcıları da mg3 silahını en az nişancı kadar bilmek ve her şartta kullanabilmek zorundadırlar.

1 yorum:

  1. bilgi hatalı 7,62 mm nato normal fişek atar askerde mermi kelimesi hiç duymadım g 3 le aynı fişeği atar şeritli değil mayonludur

    YanıtlaSil