Bixi Silahı Resimleri-Tanıtımı-Özellikleri

bixi
Bixi silahı şu anda kullanılan en önemli makinalı tüfeklerin başında gelmektedir.

Türk silahlı kuvvetleri Mg3 ve Bixi kullanmaktadır.Bu nedenle Isparta olmasa da dağıtım yerlerinizde BİXİ silahını kullanmanız muhtemeldir.

Bixi kalaşnikof silahını tasarlayan Mihail Kalaşnikov tarafından yapılmıştır.

Bixi silahı mg3 e göre daha seri ve daha net bir silahtır.Tutukluk sorunun çok nadir olarak karşınıza çıkar.7.62 mm' lik mermi ile çalışır.600-800 metre arasında öldürücüdür.

Azami menzili 4000-5000 metre arasındadır.İlk olarak 1965 yılında rusya'da üretilen silah bugüne kadar 1 milyonun üzerinde üretilmiştir.

Rusya'nın en çok ihraç ettiği silah türlerindedir.Ana gövde, yay, gaz pistonu, kama, iğne, namlu, gaz borusu ve çatal ayağından oluşur.

Çatal ayaklar yere sabitlenerek atış yapılır.Bixi Silahı Çok geri tepmeyen ve yıllar geçmesine rağmen hala daha eskimeyen bir silah türüdür.

Ağırlı diğer modellerine göre değişiklik göstermektedir.Ancak 5 ile 10 kilo arasında değişen bir ağırlığa sahiptir.boyu 1 metre civarında olan bixi üretildiği günden beri birçok savaşta kullanılmıştır.

Askerlik lugatında iki çeşidi vardır ÇİN BİXİSİ-RUS BİXİSİ.Bixi silahı ile ayakta ateş etmek çok mümkün değildir.

Zırh delici özelliği olduğundan terör grupları tarafından da kullanılmaktadır.Bixi mermisi vücuduna isabet eden bir insanın yaşamına devam etmesi çok zordur.

bixi kendisine eklenen mayon ile kullanılır.Mayon bittiğinde ise şerit ile çalıştırılır.Bixi mayonlarının mermi kapasitesi 100-200-250 olarak değişir.

Dakikada 650 mermi atabilir ve zor arazi şartlarının vazgeçilmez silahıdır.Ülkemizde BİXİ olarak bilinen silah Rusya'da "Pkms" adıyla bilinmektedir.

Bixi makinalı tüfeği çok uzun süreler önce üretilmesine rağmen hala faal olan ortadoğu ve diğer savaşların hüküm sürdüğü coğrafyalarda sık kullanılan bir silah olmayı sürdürmektedir.

Bunun en önemli sebebi de çok etkili bir silah olduğu gibi kullanımının da çok kolay olması olarak gösterilebilir.

Bixi Resimleri
bixi atışı

bixi mermisi

bixi silahı

bixi taramalı tüfek

BİXİ ATIŞI 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder