Askerlik

askerlik
1111 sayılı Askerlik Kanunu'na gerçekleştirmek zorunda olan Türk Cumhuriyeti vatandaşına yükümlü denmektedir

Askerlik her türk vatandaşının yapması gereken , ne yazık ki yapmayanların bir tık aşağıda değerlendirildiği bir durumdur.

Eskilerin askerliğini yapmayana kız yok sözü de bu söylediğimizin en önemli örneğidir.

Askerlik bir erkeğin hayatında unutamayacağı ve orada yaşadığı şeyleri asla yaşamayacağı bir dönemdir ; bittikten sonra güzel anılar kalır o ayrı.

Ancak birçok asker bu dönemde değişir ve bambaşka bir adam olur ; bu iyi ve kötü anlamda karşımıza çıkar.Askerde yaşadıkları nedeniyle daha sinirli-agresif bireyler ortaya çıktığı gibi,sakin-dayanıklı bireylerde çıkarabilir.

Askerlik çok az uyuyacağınız,çok yorulacağınız ve emir komuta zincirinde geçecek bir dönemdir.Bu dönemde her memleketten adam tanıyacaksınız ve arkadaş olacaksınız.

Birçoğunuz sadece askercilik oynayacak ve komutanların işlerini yapacak.Vatan-millet kavramlarına bakış açınız çok büyük olasılıkla değişecek.

Diğer kısım Doğu-Güneydoğu da askerliğini yapacak ki ; sosyal hayat namına hiçbirşey yaşamadan çok uzun geceler geçirecek.

Nispeten vatana bir faydası olduğunu hissettiğinden vicdanı daha rahat olacak bu askerlerimizin ; ancak zaman zaman her şeye inancınızı yitireceksiniz.

Cins cins komutanlarınız olacak ve üstünüze gelecek.Sıracılık göreceksiniz,ailenizi özleyeceksiniz vs vs....

Askerliğiniz bitmeye yakın sivil hayatınız hiç yaşanmamış gibi gelecek ve hayatınız boyunca askermişsiniz gibi hissedeceksiniz.

Ama bitecek sevgili dostlar,sizlerde bizler gibi özgür hayatınıza geri dönecek ve sadece anılarda hatırlayacaksınız.

Ancak şunu söylemekte yarar var ki 15 ay gibi bir süre gerçekten de çok uzun ve adaletsiz.Özellikle de bedelli askerlik gibi bir durum söz konusu olduğunda.

Ben bedelli askerlik çıktığında Şırnak'ın bir sınır karakolunda görevimi yapmaktaydım ve gece öğrendik bu durumu.

Bizler ailelerimizden uzak çoğunluğunu orta direk diye tabir edilen kısımdan olan ve bedelli yapanlardan para dışında hiçbir eksikliği olmayan insanlardık.

Ancak parası ve uygun şartları olanlar 15 ayda kazanacağı parayı devlete vererek hiçbir kaybı olmadan askerlik sorunlarını hallettiler.

Bunun yanında okumuş-okumamış ayrımı da demokratik ve eşitliğin olduğu ülkelerde uygulanmaması gereken bir sistemdir.

Herkes kanunlar nezdinde eşitse askerlikte de eşit olmalıdır.Bunun yanında varolan durumu kaldıramayıp kavga edenler,tartışan hatta ve hatta intihar edenler bile olacaktır.

Sizlere tavsiyem askerlikte yapılanların üniformaya olduğunu askere gitmeden kabullenip kendinize hakim olmanızdır.

Çünkü yapacağınız hatalar askerliğinizin uzamasına ve askeri cezaevine gönderilmenize sebep olabilir.

Askerlik psikolojisi ile 1 gün bile askerliğiniz uzasa size cehennem olur bir gün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder