Aktepe Karakolu-Silopi-ŞIRNAK

Habur bölüğüne gittiğinizde herkes Aktepe karakolu sizin için daha iyi bir seçenek diyecektir.Ancak kazın ayağı hiç de öyle değil.

Aktepe karakolu,Silopi'de bulunan Aktepe köyünden ismini almış ve köye yaklaşık olarak 1 kilometre uzaklıktan bulunan bir karakoldur.

Yeni yapılmış bir karakol olduğu için imkanları oldukça güzeldir.Koğuşlar rahattır,banyo-sıcak su her zaman mevcuttur.

Masa tenisi,asker gazinosu gibi zaman geçirebileceğiniz yerler vardır.Televizyonda uydu bağlantısı vardır ; ayrıca dvd player da olduğu için film izleyerek nöbet aralarında sıkılmazsınız.

Aktepe karakolunda karakol içinde gece 2 nöbet kulesinde nöbet tutulur,pusu ekibi vardır.

Gündüz ise gece tutulan iki kule ile birlikte karakolun dışında bulunan iki nöbet yeri bulunmaktadır.Bunlardan biri 2 kilometre ,diğeri ise 3,5 kilometre karakoldan uzaktalar.

Habur bölüğüne yakın olan Doğu Kule, Dolan karakoluna yakın olana ise batı kule denmektedir.(batıya gidenler ÇARŞI yazısı duruyor mu?)

Bu nöbet yerlerine en az 3 kişi gider ve iki vardiya olarak değişirler.Yazın çok uzun nöbet saatleri vardır ama kışın da daha az nöbet tutulur.

Yani hem yaz sıcağında ,hem de kışın soğuğunda günde iki kez gidip gelmek gerçekten de büyük bir güç gerektirmektedir.

Yani Aktepe karakolunda dış kulede nöbet tutan askerlerin işi gerçekten de zordur.Mayın araması yaklaşık olarak 10 km civarındadır.

Aktepe karakolunda dış kuleler çok zorlasa da en iyi zamanın geçtiği nöbet yerleridir ; 3 kişi gittiğiniz için zaman geçirmek daha kolaydır.

Aktepe karakolu Hezil Çayına oldukça yakındır ve mülteci geçişleri yazın çok olur, Termal kamera görüntü aldığında çıkış yapılır.

Habura en yakın bölük olduğu için diğer Habur bölüğü karakollarına göre daha güvenlidir.

Bunun yanında karakolda sıracılık sistemi vardır,ilk gittiğiniz zaman karakolun temizlik işlerini siz yaparsınız ; biyad edin zamanınız gelince rahat edin.

Bu yazıları yazmamın sebebi bu karakollar ile ilgili bilgilerin çok az olması ve ailelerin bu konuda yaşadığı sıkıntıları bilmemden kaynaklanmaktadır.

Evladı Aktepe karakolunda askerlik yapan anneler-babalar rahat olun çok güzel ve imkanları bol bir yerde askerlik yapıyor evladınız aklınız kalmasın...



aktepe karakolundan Irak-Hayırsız dağları

aktepe karakolu

aktepe karakolu Cudi Dağı



1 yorum:

  1. Ulan geri zekali herşeyini yazmışsın karalolun pkk ya yardım yataklık yapar gibi

    YanıtlaSil