Aktütün Karakolu Saldırısı

Pkk terör örgütünün bazı saldırıları tarihin en ağır kayıpların verildiği ve bizler için acı hatıralarla hatırlanan olaylar olarak tarihteki yerini almıştır.

Örnek vermek gerekirse izinden dönen silahsız 33 askerin şehit edilmesi,Taşdelen Karakolu baskını,Dağlıca Baskını,Aktütün baskını vb gibi.

Aktütün karakolu Hakkari'nin sınır hattında bulunan,geçiş noktalarına yakın stratejik bir karakol konumundadır.

Aktütün Karakolu Irak'ın 4 kilometre,İran sınırına ise 40 kilometre uzaklıktadır.Bu da iki ülkede bulunan terörist kamplarından teröristler çok rahat şekilde bu karakola ulaşılabilmektedir.

Bu nedenle de sürekli olarak tehlike altında olan Aktütün Karakolu en son olarak 2008 yılında basılmış ve şehitler verilmişti.

Çok eski bir karakol olan adeta bir gecekonduya benzeyen Aktütün karakolu üs bölgeleri eğer düşerse her türlü saldırıya maruz kalmaktadır.

Pkk terör örgütü kurulduğundan beri 5 kez basılan Aktütün karakolu çukurda bir yere yapılmıştır ve hakim tepelerde üs bölgeleri bulunmaktadır.

Aktütün'e saldırıya gelen teröristler ilk etapta üs bölgelerine saldırıp daha sonra karakolu hedef almaktadırlar.

Daha önce yazdığımız sebepler nedeniyle de oldukça kalabalık terörist grupları bölünerek hem üs bölgelerine hem de karakola eş zamanlı saldırı düzenlemektedirler.

Daha sonra bir sıza grubu karakola yaklaşarak yakın mesafeden saldırmaktadır.Dediğimiz gibi son saldırıda 300 kişilik bir grup bu karakola saldırdı

Durum böyle olunca da şehit sayılarının artması kaçınılmaz.En kısa zamanda bu karakolun yeri değiştirilmeli ve daha büyük bir karakol inşaa edilip asker sayısı arttırılmalıdır.

Bunun yanında son baskınla ilgili pek çok komplo teorisi de ortaya atılmaktadır.Her ne kadar inanmak istemesek de bu saldırıların önceden bilindiği yönünde çok haber yayınlandı.

Özellikle insansız hava araçları heronların böylesine büyük çapta terörist gruplarının hareketini izleyemeyecek veya göremeyecekse kullanmanın da hiçbir anlamı yok.

Vatan görevinin gerçekten yapıldığı yerlerin başında gelen Aktütün'ün Kürtçe isminin Bezele olduğunu da söyleyelim.

Bügune kadar Aktütün Saldırıları ;
  • 13 eylül 1992 22 şehit
  • 5 haziran 2007 taciz şehit yok
  • 22 temmuz 2007 1 şehit
  • 9 mayıs 2008 6 şehit
  • 3 ekim 2008 15 şehit
Aktütün Karakolu Resimleri
2008 saldırısından sonra Aktütün

aktütün karakolu kuç bakışı görünüm

aktütün karakolu

aktütün haritası

bezele tepe ve şefkat tepe
Sizlerle paylaşacağımız bu video teröristler tarafından çekilmiştir.Eylemin görüntülerinin yer ladığı bu videoda oldukça rahat tutumları insanı kuşkulandırıyor.


Bunun yanında bu videoyu paylaşma sebebim tamamen terörün çirkin ve kahpe yüzüdür.Vatan evlatlarının dağ başında nasıl terkedildiği,yalnız bırakıldığı görmek için birebir video.

Bu vatan eğer gerçekten vatansa zenginde fakirde,milletvekili,fabrikatör,belediye başkanı oğluda playboyluk yapacağına buralarda askerlik yapmalıdır.

Kimse terörden can vermemelidir ancak birileri de can verecekse herkes eşit olmalıdır.Ne yazık ki ülkemizde eşitlik sadece beyinlerde.

Her ne kadar terörist propagandası için paylaşılan bir video olsa da biz bu videoyu izlerken onlara lanet,şehitlerimize ise fatiha göndereceğiz bu mübarek günlerde.

Bunun yanında bu videoyu izleyip güneydoğunun tehlikeli yerlerine askerliğe gidecek arkadaşlar lütfen dikkatli olsunlar çünkü bu vatan sizlere emanet. 

Aktütün Saldırısı 2008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder