Şırnak Silopi Destek Kıtası

Şırnak Silopi'de birçok farklı yerde askerlik yapabilirsiniz.Bu bölgede bulunan ve karakollara destek için kurulan bir destek kıtası vardır.

Bu destek kıtasında karakolların bütün ihtiyaçları hazırlanır ve karakollara gönderilir.

Bu ihtiyaçların başında kumanya,bakım onarım vb ihtiyaçlar gelmektedir.

Destek kıtasının diğer bir özelliği de askeri konvoyların yani izin veya teskereye gidecek askerler buradan çıkan konvoylarla mardin ya da diyarbakır'a gitmektedir.

Bunun yanında herhangi bir hastalığınız olduğunda da revir konvoyu ile destek kıtasına getirilirsiniz.

Durumunuz burada bakılmayacak kadar kötüyse Diyarbakır veya Şırnak askeri hastanelerine sevkedilirsiniz.

Ancak Destek kıtasında doktor muayene ve ilaç yazılmaktadır.Yazılan ilaçlar daha sonra karakollara gönderilmektedir.

Yani bu bölgelerde alacağınız ilaçlar kontrol altında tutulmaktadır ve Destek kıtasına gitmeden ilaç almanız mümkün değildir.

Şırnak Silopi'de bulunan destek kıtası "Habur Bölüğü"nün 2 kilometre uzağında olduğu gibi Şırnak-Irak yolu üzerinde bulunmaktadır

Oldukça büyük bir alanda kurulmuş olan destek kıtasında 1000'e yakın asker bulunmaktadır ve çok sayıda Tank,Obüs vb. zırhlı araç bulunmaktadır.

Sıracılığın yaygın olduğu Destek kıtasının bazı bataryalarında devrecilikte vardır.2012 yılında İzmir'li bir asker devrecilik  yüzünden intihar etmiştir.

Şırnak Silopi'ye dağıtım yeri çıkan arkadaşlar ilk olarak buraya getirilecek 2-3 gün civarında burada konteynerlarda kalıp daha sonra görev yerlerine götürüleceklerdir.

Şırnak Silopi genelinde en rahat görev yeri olarak Destek Kıtası söylenebilir.İnternet kafesi,kantini vb. konularda karakollarda bulunamayacağınız rahatı bulursunuz.

Bunun yanında bir önceki makalemde yazdığım gibi Şırnak Silopi askeri disiplin koğuşu da yani "Disko" Destek kıtasında bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder