Uzman Çavuştan Askerlik Anısı

Uzman çavuş olur olmaz Şırnak'a gönderilen bir komutanın ağzından genç yaşta yaşadıkları hayatının silinmez bir anısı.

Küpeli Dağlarında yani ünlü Gabar dağı ve çevresinde görevli olan uzman çavuş ilk intikaline çıkacaktır.

Askerliğini Siirt'te yaptığı için bu konuda tecrübeli olduğunu düşündüğü için rahattır ancak Gabar Dağı gördüğü hiçbir yere benzememektedir.

Çıktıkları intikalede bölgeyi iyi tanıyan korucularda bulunmaktadır.

Korucular sürekli tetiktedir bu hiç de iyiye işaret değildir.Günlerce yürürler kendilerine verilen görev yaklaşık olarak 100 kilometredir ve bu sadece gidiştir bir de dönüşü vardır.

Yaz aylarında Şırnak'ın en sıcak bölgesine doğru yola çıkan Timin su ve kumanyası bitmiştir ve helikopterden ihtiyaçlarını isterler.

Ancak helikopter çevredeki terörist faaliyetlerden dolayı gelemeyeceğini emir gelmesini beklemek zorunda olduklarını belirtir.

Kendilerine verilen görev yerine geldiklerinde biraz oslun rahatlarlar hakim bir tepedeki mevziler kontrol edilir ve o bölgeye yerleşilir.

Yerleştikleri bölge tamamen güneş altındadır ve günlerin verdiği yorgunluk ile güneşin altında emiri beklemeye başlarlar.

Korucular ise kendilerine güvenle çevrede bulunan büyük bir ağacın gölgesine giderler ve oraya yerleşmeye başlarlar.

Kendilerini uyaran komutanı dinlemezler ve mayın aratmazlar.Ancak bu yaptıkları hata onları büyük bir felakete sürükleyecektir.

Teröristler timin nereye yerleşeceğini ya öğrenmişler ya da tahmin etmişler orasını bilmiyoruz ancak gölge olduğu için orayı eyp ile tuzaklamışlar.

3 tane korucu yaklaşık 50 kilo patlayıcının tam ortasında kalıp feci şekilde can vermişler.Bombanın patlamasıyla birlikte teröristler mevzileri ateş altına almışlar.

Bu ateşte uzman çavuşun mevzisindeki asker şehit olmuş.

Sonradan anlaşılmış ki bu tim teröristlere yem olarak gönderilmiş teröristler ortaya çıkınca apar topar bordo bereli grup kaçış yollarına indirilmiş ve teröristler kıskaca alınmıştır.

Her ne kadar uzman çavuş bu hikayeyi anlatsa da şehit olan askerinin hiç bir zaman unutmamış ve hep gözleri dolmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder