Dağlıca Taburu Saldırısı

Dağlıca Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı adı terörle anılan bir köydür.

Dağlıca Tabur komutanlığı yapan Onur Dirik'in açıklamalarına göre köy terörden çok çekmiş ve terör ile alakası olmayan insanların yaşadığı bir köydür.

Ancak bu köyde teröristlerle alakalı olan ve Pkk muhbirliği yapan insanlarda ne yazık ki vardır diye bir açıklaması vardır.

Dağlıca Kürt dilinde Oramar diye anılmaktadır ve Cilo Dağları, İkiyaka Dağları ve Oramar Dağları arasında bulunan çok sert bir arazi kurulmuştur.

Burada bulunan Dağlıca Taburu oldukça stratejik bir öneme sahip olduğu için teröristlerle çok şiddetli çatışmaların yaşandığı bir bölgedir.

Bu tabur geçiş noktalarında bulunduğu ve dağlarla çevrili bir yerde olduğu için görüntü almakta ve operasyon yapmakta zorlanılan bir bölgede kurulmuştur.

Irak ve İran sınırına yakın olması buralarda eğitim alan pkk lı teröristlerin 2-3 günlük intikal ile rahatça ulaşabildiği ve katırlarla ağır silahları buralarda bulunan sığınaklara taşıyabildiği bir bölgedir.

En son Dağlıca'ya yapılan baskında askeri kaynaklara göre 300 pkk lı tarafından saldırılmıştı ve 13 askerimiz şehit olmuştu.

Dağlıca taburu çukur diye tabir edilebilecek bir bölgede kurulmuş ve tabur hakim tepelerde bulunan üs bölgeleri ile korumaya alınmıştır.

Bu üs bölgeleri Keri Tepe ve Geper Tepeleridir.Teröristler taburu hedef alan her saldırıda ilk önce bu tepelere saldırmaktadır.

2007 de ki saldırıda da 13 şehidimizin 10 tanesi Keri Tepe üs bölgesindeki askerler olmuştur.Kaçırılan 8 askerde Keri Tepeden kaçırılmıştır.

Bu saldırıya katılan ve daha sonra güvenlik güçlerinin yakaladığı teröristler ise bu saldırıdan 1 hafta sönce keşif çalışmalarını yapmak için bir tepede konuşlanıldığını ve silah-mühimmat taşındığını belirtti.

Saatler gece yarısı 00:25 i gösterdiğinde başlayan çatışma tam olarak 33 saat boyunca sürmüştür daha sonra teröristlerin çekilmesiyle birlikte son bulmuştu.

Kademe kademe çekilen teröristler fazla kayıp vermeden örgüt açısından çok büyük bir eylem yapmıştır diye konuşan yakalanan terörist sözlerini noktalamıştır.

Askeri kaynakların 300 kişi olarak belirttiği saldırıya aslında 500 pkklının yaptığını da sözlerine ekledi.

Pkk lı terörist sözlerini heronların bizi görememesini çok ilginç olarak yorumladı ve 1 hafta boyunca görüntü alınmamasının imkansız olduğunu söylerek komplo teorilerini güçlendirdi.

Yani 500 teröristin yaptığı bir saldırının bilinmemesi istihbarat birimlerimizin bir zaafı olarak düşünülmektedir.Ben de bu iddialara katılıyorum.

Türkiye'nin herhangi bir yerindeki karakola 500 kişi saldırdığı anda şehit vermemizden normal birşey olamaz.İstihbarat birimleri bunları önceden haber vermek için kurulmuşlardır.

Onur Dirik Teke Tek programında değerlendirdiği gibi önceden saldırı riski olduğunu üst birimlere haber vermişler.

Buna rağmen üst birimler bunu dikkate almamış ve sonucunda 13 askerimiz şehit olmuş 8 askerimizde kaçırılmıştı.

Bu eylemin ana kararlarından biri de asker kaçırmak olarak belirtilmişti.Yani pkk bu eylemde asker kaçırıp Bdp nin aracılık yapıp askerlerin serbest kalmasını sağladığı düşüncesi planlanmış.

Kaçırılan askerlerin verdiği beyanatlarda her ne kadar baskı altında olsalar da istenilen propaganda malzemesini örgüte sağlamıştır.

Yani pkk hem türkiye gündemine oturmuş,hem asker şehit etmiş hem de Türk askerlerine örgütün propagandasını yaptırmıştır 1 taşla üç kuş.

Dağlıca Taburu Resimleri
dağlıca taburu saldırısı kuş bakışı görünüm

dağlıca taburu-oramar

dağlıca taburundan kaçırılan askerler

dağlıca taburu keri tepe
dağlıca haritası

dağlıca tabur komutanı onur dirik

Daha önce paylaştığımız Aktütün saldırısı gibi teröristler Dağlıca saldırısının bütün aşamalarını bir belgesel haline getirdiler.

Bu sözde belgeselde keşif,saldırı,terörist röportajları bulunduğu gibi kaçırılan askerlerin de beyanatları bulunmaktadır.

Saldırı anlarının tamamını görüntüleyen pkklılar nerelerden nasıl saldırdıklarını net bir şekilde anlatmaktadırlar.

Bu videoyu sizlerle paylaşırken şehitlerimizi yad ediyorum ve pkklı teröristleri lanetliyorum.

Dağlıca Saldırısı-Oramar ROJ TV

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder