Eşref Bitlis Suikasti

Türkiye'de bazı insanlar dürüst ve Türkiye'nin geleceğini düşündükleri için öldürülmüşlerdir.

Bu insanların başında Amerika politikalarını sık sık eleştiren amerika ve pkk arasında ilişki olduğunu iddia eden Eşref Bitlis bulunmaktadır.

Görev süresi boyunca görevine ve vatanına bağlı bir komutan olan ve sık sık amerika ve jitem cinayetlerini eleştiren Eşref Bitlis seyahat ederken uçağın arıza yapması sonucunda hayatını kaybetmişti.

Pek çok araştırmacıya göre Eşref Bitlis bir suikaste uğramış failler ise hiç iz bırakmadan Eşref Bitlis'i öldürmüşlerdir.

Devlet bu konuda pek çok kez araştırma yapsa da bu araştırmalardan bir sonuç çıkmamış ve Türk ordusu belki de gelecekteki Genelkurmay başkanını kaybetmiştir.

1933 yılında Malatya'da dünyaya gelen ve Orgeneral rütbesine kadar ulaşan komutan Malatyalı olması nedeniyle Kürt halkının sorunlarını bilmekte ve çözüm amaçlı politikalar geliştirmekteydi.

Ancak bazı derin çevreler Eşref Bitlis Paşa'nın bu tavırlarından oldukça rahatsız olacak ki kaza süsü verilerek ortadan kaldırıldı.

Ölümünden 7 gün önce Türkiye'de bulunan İncirlik üssünden kalkan uçaklar Pkk ya yardım ediyor şeklinde beyanat veren Bitlis'in belki de bu sözleri ölümüne sebep oldu.

Sık sık Pkk ve derin devletin uyuşturucu kaçakcılığında ortaklık yaptığını ve gencecik fidanların bu kara para için harcandığını ifade eden Bitlis günümüzdeki derin devlet ilişkileri konusuna o günlerde dikkat çekmek istemiş ancak başarılı olamamıştı.

Eşref Bitlis'in ölümüne birçok insan suikast gözüyle bakmaktadır ve eğer haklılarsa bu suikast yöntemi Amerika-İsrail istihbarat birimlerinin kullandığı en etkili yöntemler olarak ortaya çıkmaktadır.

Bunun yanında Eşref bitlis o yıllarda bile Pkk terörünün silah ile bitmeyeceğini ve Kürt halkı ile anlaşılabileceğini öngörmekteydi.

Turgut Özal o dönemlerde Eşref Bitlis ile birlikte Adnan Kahveci'ye de oldukça güvenmekteydi.İkisinden de Kürt sorunu ile ilgili bir rapor istemişti.

Ancak Turgut Özal'ın bu istediği gerçekleşmedi çünkü iki güvendiği isim arka arkaya şüpheli ölümlerle hayatlarını kaybettiler.

Bunun yanında rahmetli gazeteci Uğur Mumcu ile de sık sık görüşen Eşref Bitlis bu konuda sürekli görüş alışverişinde bulunuyordu.

Ancak Uğur Mumcu pkk-mit ilişkilerini açıklayan belgeleri kitabından yayınlayamadan öldürülünce Eşref Paşa'da sıranın kendisinde olduğunu yakınlarına belirtmiştir.

Uğur Mumcu eğer o kitabı yayınlayabilseydi yer yerinden oynayacaktı diyen Eşref Bitlis ne yazık ki Türk istihbaratı da Pkk nın kuruluşunda önemli bir rol oynamıştır diye konuşmuşturç

Biz de bu konuda ilgili olan arkadaşlar ile Eşref Bitlis suikasti ile ilgili Trt Haber tarafından hazırlanan belgeseli sizlerle paylaşıyoruz.

Belgeseldeki detaylar gerçekten de çok ilgi çekici.İyi seyirler...

Eşref Bitlis Resimleri
düşen uçak

eşref bitlis ölmeden önce

eşref bitlis orgeneral

buzlanma yalandı


Eşref Bitlis Belgeseli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder