Doğudaki Asker Neden Eksi Sayar

Doğu ve Güneydoğuda askerlik yapan asker kardeşlerimiz çok yoğun ve yorucu bir süreçten sonra teskerelerini alırlar.

Bu bölgelerde askerlik yapanlar teskere tarihlerinden 3-4 gün önce karakol-bölük-tabur vb. merkezlerden destek kıtalarına çekilirler.

Resmi olmasa da askerlik destek kıtasına geldiğinizde bitmiştir.Silahınızı teslim edersiniz ve destek kıtalarında sivil olarak konvoyu beklersiniz.

Ancak bölgedeki asker sevkiyatı tehlikeli olduğundan güvenlik önlemleri alınmadan askeri konvoylar yola çıkamaz.

Bunun emrini üst komutanlıklar vermektedir.Zaman zaman çatışmaların çıkması ve istihbarat alınması nedeniyle konvoy tarihleri ertelenir.

Bu ertelenmeler izine giden askerleri etkilemezken teskere zamanı gelenleri çok etkiler.

Çünkü teskere tarihine uçak bileti alan ve konvoyun ertelenmesi ile destek kıtalarında çıkamayan askerler askerlik dilinde eksi sayarlar.

Bu zaman zaman 3-4 gün sürse de bazen çok uzun zamanda sürebilmektedir.Eksi 15-20 sayan şanssız askerler bile olabilmektedir.

Geçen 15 ayın sonuda kalan 3-4 gün geçmek bilmez bir de bunun üstüne konvoy tarihinin ertelenmesi askerleri moral olarak bitirir.

Çünkü bulunduğunuz yerde Elazığ-Mardin-Diyarbakır gibi Kabul Toplama Merkezlerine gidip teskere tarihini beklemek istersiniz.

Askerde fazladan geçen 10 dakika bile size fazla gelir bu nedenle Allah size asker şansı versini demekten başka bir şansım yok.

2 yorum:

  1. Eksi sayinca para veriyor mu devlet veriyorsa gunluk ne kadar veriyor

    YanıtlaSil
  2. Eksi sayinca para veriyor mu devlet veriyorsa gunluk ne kadar veriyor

    YanıtlaSil