Askerlikle Son Durum

Arkadaşlar ısparta'yı görmüş ve Şırnak üs bölgelerinde askerlik yapmış biri olarak sizlere bazı tavsiyelerde bulunacağım.

Öncelikle bu önerileri dikkate alınacağını çok zannetmesem de eminim söyleceklerim kafanızda bir yer edinecektir.

Öncelikle Isparta intikalleri kaçırmayın çünkü dağıtım yerlerinizde daha ağır şartlarda ve can tehlikesi ile yürüyeceksiniz.


Bu nedenle kondüsyonunuzun önemi çok büyük.

Diğer yandan timdeki her arkadaşınız önemli olsa da güvendiğiniz ve değer verdiğiniz 3-4 arkadaşınız ile can arkadaşı olacağınız unutumayın.

Güneydoğuda en önemli şey arkanızı kollayacak arkadaşlardır.bu nedenle güveneceğiniz tim arkadaşlarınızı seçin.

Kendi yaşadığım bir olaydan yola çıkarak sakın silahlarınızla oynamayın.Çünkü kendinize ve arkadaşlarınıza zarar gelebilir ve hayat boyu izini taşıyacağınız bir hata yapabilirsiniz.

Unutmayın silahla şaka olmaz.

Her ne kadar zor şartlarda görev yapsanızda kendinizi dinç tutun ve nöbetlerde uyumayın.Biliyorum çok zor bir görev yapıyorsunuz ancak istirahatli olan arkadaşlarınz size güvenerek yatıyorlar.

Uyuduğunuz anda saldırı olabileceğini ve sizin yüzünüzden arkadaşlarınız vefat olabileceğini düşünün.

Gideceğiniz "dağıtım yerleri"nde büyük ihtimal sıracılık olacak.Unutmayın sıracılık kötü birşey değildir.Zamanın size de geleceğini düşünerek kendinizi motive edin.

Teskere yakınlaştıkça rehavete kapılmayın uçaktan veya otobüsten inip evinize gidene kadar bir olduğunu unutmayın.

Ailelerinize gittiğiniz yerlerle ilgili detay vermeyin.Unutumayın ki ailelerinizin işi de çok zor.Bu nedenle sürekli olumlu konuşup onları rahatlatın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder