Askeri Disiplin Koğuşları-Diskolar

Askerliğin birçok katı kuralı vardır ve asker olarak bu kuralları ihlal ettiğinizde komutanınıza eğer insaflı biri değilse soluğu askeri cezaevi olan diskolarda alırsınız.

Diskolara bir defa giren bir askerin bir daha askerlikle ilgili iyi şeyler söylemesi mümkün değildir.

Diskolarda görevli olan askerler gardiyan diye nitelendirilirler ve sizin alt devreniz bile olsalar size istediklerini yaptırırlar.

Diskoya girdiğiniz ilk anda size suçlu muamelesi yapılmaya başlar ve siyah askeri elbiseler giyersiniz.

Alay,tabur,bölük artık nerdeyseniz cezanızı çekerken oranın bütün işler ile siz ilgilenirsiniz.Yük taşıma,ot biçme,kazma kürek vb. her türlü işe sanki vatan haini gibi sizi koştururlar.

Bu da yetmezmiş gibi kaldığınız yerde konuşmanıza bile izin vermezler ve gardiyanlar size ızdırap olmak için yanaşık düzen eğitimi yaptırırlar.

Gardiyanlar oranın padişahı gibidirler sürekli bağırarak tekmil vermek zorunda kalırsınız.

Diskoda geçen süre size bir ömür boyu gibi gelir.Disko cezanızı saat formülüyle bitirirsiniz erken ya da geç çıkma şansınız yoktur.

Gardiyanlara en ufak bir sert çıkışınız cezanızın artmasına sebep olacağından susmanız ve dayanmanız gerekmektedir.

Gururunuzu,onurunuzu,şerefinizi hiçe sayan bir uygulama olan "Diskolar" kalktığı söylenmesine rağmen hala uygulanan bir ceza yöntemidir.

Doğu ve güneydoğuya giden arkadaşlar bu durum bizim başımıza gelmez diye düşünmeyin bu bölgelerde daha sık uygulanan bir yöntemdir.

Bütün bunlarında yanında sigara içen arkadaşlar diskoya girdiğiniz zaman günde bir sigara içmeye alıştırın kendinizi.

Diskolar Türk silahlı kuvvetlerinin yüz karası bir uygulamadır.Diskolardan sorumlu komutanlar bu görevi askerlere vererek kendi rahatlarını düşünmektedir.

Bu da askerin askere ezdirilmesine neden olur.Birçok gardiyan ise ktm lerde diskolarda ızdırap oldukları askerler tarafından linç edilmeye çalışılmıştır.

Bu durumda diskoda yaşanan ağır travmaların ne denli unutulmaz ve kötü olduğunu sizlere gösterebilir sanırım.

uğur kantar
Diskoda hayatını kaybeden asker kardeşlerimizin de olduğunu eklemekte ve Avrupa İnsan hakları mahkemesine göre bu uygulamanın da bir suç olduğunu hatırlatmakta fayda var.

En son olarak Uğur Kantar isimli asker kardeşimiz diskoda işkence görmüş ve hayatını kaybetmiştir.


Bu nedenle gittiğiniz dağıtım yerlerinde davranışlarınıza dikkat edin ve kurallara uyun diskoya gittikten sonra hayat boyu izlerini silmekte zorlanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder