G3 Mermisi Yutarak İntihar Eden Asker

Askerlikte silahınız için karınız denir.Eğer kazara bırakın silahı kaybetmeyi silahınızın en ufak bir parçası bile kaybolsa hemen tutanak tutulur.

Bu nedenle de silahınızı ne şartta olursanız olun sizin kontrolünüzde iken yanınızdan ayırmayın ve silahlığa teslim ederken ve silahlıktan alırken kontrol edin.

Paylaşacağım bir askerlik anısı sizlere silahınızın ne kadar önemli olduğunu gösterecek.

Nöbet yerindeyken komutan tarafından çağırılan ve arkadaşları tarafından Rambo diye çağırılan asker silahını almadan komutanının yanına gider.

Nizamiye nöbetindeyken silahını almadan komutanının yanına giden Rambo döndüğünde silahını bulamaz.

İlk başlarda arkadaşlarının kendisine şaka yaptığı düşünen asker durumun öyle olmadığını anlayınca panikler.

Komutanların kulağına giden bu olay sonunda Rambo'yu komutanlar çağırır.Eğer silahı bulamazsa askeri cezaevine gideceğini ve vatana ihanetten yargılanacağını söylerler.

Bütün karakoldaki askerler Rambo'nun silahını aramaya başlarlar ancak silah bir türlü bulunamaz.

Karakol komutanı olayı bölük ve tabur komutanına bildirmek zorunda olduğunu söyleyince panikleyen ve korkan asker gider ve bir G3 piyade tüfeği kurşununu yutarak intihar eder.

Kurşunu yuttuktan sonra acil olarak tugaydan helikopter istenir ; kısa sürede karakola gelen helikopter Rambo;'yu alarak Diyarbakır askeri hastanesine götürür.

5 saatlik bir operasyondan sonra kurşun çıkarılır ve Rambo isimli askerin sağlık durumu düzelir.

Bu olaydan sonra karakola gelen Tugay komutanının yaptığı sorgular sonucunda silahı karakol komutanının sakladığı belirlenir.

Askerin gözünü korkutmak için sakladığı silahın bir cana sebep olmasına neden olacak teğmen mahkemeye sevkedilir ve karakoldan tugaya gönderilir.

2 yorum:

  1. teğmen miş şerefini siktiğimin evladı

    YanıtlaSil
  2. böyle orospu çocuklarını çok gördük asker ocağında. 1975 yılında mamak muhabere okulu'nda acemi askerdim. 1.telsiz bölüğü mevcutu 600 den fazla idi. öğle yemeğine gitmek için tüfek çattığızda, döndüğümüzde tüfeğimizi bulabilmek için çakıl taşları ile işaret koyardık. biz yemekte iken, kasıtlı olarak bu işaretleri bozarlar, sonrada yanlış tüfek alanları sille tokat döverlerdi. aradan 39 yıl geçti, bu şerefsizliği yapanları "orospu çocuğu" olarak hatırlıyorum.

    YanıtlaSil