Askerlikte Etek Traşı Kontrol Edilir mi?

Askerlikte etek traşı kontrolü gittiğiniz yerlere göre değişmektedir.Doğu ve güneydoğuda çok nadir olarak kontrol edilen bu durum batıda daha çok kontrol edilmektedir.

Yalnız şunu hatırlatmakta fayda var ki normalde rutin bir şekilde kontrol edilmesi konusunda emirler olduğu için cuma günlerinden önce etek traşı olmakta fayda var.

Bunun nedeni kontrol edilmiyor diye etek traşı olmadığınız bir cuma günü komutanın kafasına eserse ve kontrol yaparsa sizi deyim yerindeyse yerin dibine sokar.

Bu riski almamak için etek traşı olmayı alışkanlık haline getirmenizi tavsiye ediyorum.Unutmayın askerlikte yapılan herşey size değil üniformanıza yapılmaktadır.

Bu nedenle komutanlarınızın söylediklerine ve yaptıklarına fazla takılmayın elinizden geldiğince kuralları uyun ve askerliğinizi bitirmeye bakın.

Tabi bu bahsettiklerim doğuda görev yapanlar için değil.Çünkü doğuda askerler ve komutanlar arasındaki diyalog yaşanan şartlar nedeniyle daha katlanılabilirdir.

Unutmayın tehlikeli yerlerde görev yapan askerler komutanları tarafından daha çok sevilir ve gereksiz şeyler yüzünden baskı altına alınmaz.

Doğu ile batı arasında yapılan askerlik arasındaki en büyük fark da budur.

Hiçbir sosyal aktivitesi olmayan dağlarda taşlarda vatan nöbeti bekleyen askerlere bu şekilde davranılması da gereklidir.

Çünkü bu bölgelerdeki askerlerimizin birçoğu dönem dönem psikolojik olarak sorunlar yaşamaktadır bunun üstüne bir de komutanlar ile sorun yaşamaları herkes için çok daha kötü olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder