Silahla Şaka Olmaz

Askerlikte dikkat etmeniz gereken yüzlerce kural vardır ancak bunlardan bir tanesi diğerlerinde çok daha önemlidir.

Askerlik yaparken silahlarla asla ama asla oynamamalısınız.Çünkü size eğlenceli gelen bu olay birilerinin canına malolabilir.

Nöbete giden iki asker karakoldaki asker azlığından dolayı bir defada 6 saat nöbet tutmak zorunda kalırlar.

Durum böyle olunca 6 saat boyunca canları sıkılır ve silahları ile oynamaya başlarlar.Silahlarını tam dolduruşa alan askerler birbirlerine doğrultarak şakalaşırlar.

Daha sonra da emniyeti açarlar yani bilmeyenler için artık silah atışa hazırdır ve sadece tetiğe basmak kalır.

Askerlerden biri olayı daha da ileri götürerek g3 piyade tüfeği ni çene altına dayar ancak tam bu sırada eli tetikteyken ayağı kayar ve silah ateşlenir.

Nöbet yerinde arkadaşının gözleri önünde kısa sürede hayatını kaybeder.İlk bakışta intihar gibi görünün olay nöbetteki diğer askerin ifadesi ile ortaya çıkar.

Bu olay birinci ağızdan anlatılan gerçek bir askerlik anısı dır.

Askerde hep söylendiği gibi silahı şeytan doldurmaz silahı asker doldurur.Unutmayın konu silah olunca ne zaman ne olacağı belli olmaz.

Bu nedenle de silahla şaka olmaz ve silahla oynanmayacağını sakın aklınızdan çıkarmayın bir anlık bir hata sizin veya arkadaşınızın hayatına malolabilir.

Benim başımaz gelmez demeyin ve sakın kendinize bu konuda güvenmeyin.Bu tarz olaylar hep kendine güvenen ve silahtan anladığını düşünen insanların başına gelmektedir.

Silahınızın emniyetinin kapalı olduğunu sık sık kontrol edin ve G3 piyade tüfeklerinizin çok eski silahlar olduğunu unutmayın.

Sizin silahınızla gerçekleşen bir olayın sorumlusu da siz olacağınızdan silahınızla kimsenin oynamasına izin vermeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder