Babası Şehit Kendisi Asker Oldu

Şehit bir uzman çavuşun oğlu olarak hep asker olup babasının intikamını almayı hayal ediyordu.Bu nedenle de küçük yaşlardan itibaren askeri konularda araştırmalar yapmıştı.

Bir yandan ablasına ve annesine bakmak için çalışırken bir yandan da astsubay olmak için okuyordu.

Sonunda astsubaylık okulunu bitirip ilk görev yeri olan Siirt'e gitti.

Her ne kadar Siirt çok kötü bir yer olarak bilinmese de Pkk'nın ilk silahlı eylemini gerçekleştirdiği yer olan Eruh çok tehlikeli bir araziydi.

Siirt Eruh'ta geçen ilk 2 aydan sonra görevine alışan astsubay ailesine de neredeyse bütün maaşını gönderiyordu.

Ancak kış aylarının bitmesi ile birlikte bulundukları tabur terörist görüntüleri almaya başladı.

Diken üstünde geçen 2 hafta sonuda görüntüler kesilmiş ve tabura operasyon emri verilmişti.Astsubay Onur'un askerlik hayatının ilk operasyonu olacaktı.

Babasının şehit olduğu Hakkari'ye uzak olsa da yaşadığı her güne başladığı gibi operasyon gününe de intikam ateşiyle başladı.

Operasyon jandarma komando destekli Siirt Eruh ve birkaç yakın köyün bulunduğu köylerin civarında yapılacak oldukça kapsamlı bir operasyondu.

Operasyonun 3. gününde teröristlerle yakın temas sağladı ve çatışma çıktı.Oldukça kalabalık olan bu grup ile yaklaşık olarak 10 saat çatışma yaşandı.

Sonunda bölgeyi terkeden teröristler arkalarında 10 ölü bırakmışlar ve apar topar kaçtıkları için birçok belgeyi de alamadan kaçmak zorun kalmışlardır.

Bu belgelerde tabur çizimleri ve baskın planları vardır.Astsubay Onur ilk operasyonundan başarılı bir şekilde ayrıldı.

Geçen 25 senede çok başarılı bir asker olarak görevini yaptı ve babasının ruhunu şad etti.Ancak hiç evlenmedi ablasını evlendirdi emekli olup vefakar annesi ile bir ömür geçirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder