Askerde Kimseye Güvenme

Karakolumuz eski olduğu için elektrik ve su tesisatları sürekli olarak sorun çıkarıyordu.Bunun yaptırmak içinde mecbur olarak yöre insanlarında bu işle ilgilenleri çağırmak zorundaydık.

Yine elektrik sisteminde çıkan bir sorun nedeniyle köyden tesisatçıyı çağırdık geldi ve yaptı.Tesisatçı adam çok sıcakkanlı ve iyi birine benziyordu.

Dışardan bakan biri adamın askeri çok sevdiğini ve değer verdiğini düşünmekteydi.Bakıldığı zaman çevredeki karakollar köy halkı için bir gelir kapısı oluşturmaktaydı.

Bu nedenle de senelerdir köy ile karakolun ilişkileri gelişmişti.En azından tecrübeli komutanlarımız böyle düşünmekteydiler.Biz askerler bu durumu ilk günlerde çok sorguladık.

Sonuçta kötü niyetli biri olsa karakolun durumunu,asker sayısını,nöbet yerlerini,nasıl askerlik yapıldığını yani askerlerin nasıl nöbet tuttuğunu görebilir ve bu da bizler için tehlikeli olabilirdi.

Ancak komutanlarımızın bu şekilde davranması zamanla bizleri de etkilemiş olacak ki bizlerde normal bir durum gibi gelmeye başladı.

1 ay sonra gece 2;30 civarlarında karakolumuza saldırı düzenlendi.Yaklaşık 10 terörist ile 1 saat civarında yaşanan çatışmalarda sadece bir arkadaşımız hafif şekilde yaralandı.

Çatışma bittikten sonra yaptığımız A.T (arama tarama) sonunda bir teröristin cesedini bulduk.Bu terörist 1 ay önce çay içtiğimiz,sohbet ettiğimiz elektrikçiydi.

Bizlere çok sıcakkanlı davranan komutanlarımız ile argo tabirle kanka olan bu adam bizleri öldürmek için plan yapan bir teröristmiş.

Komutanlarımız bu durumu gizlediler ; sonradan anladık ki karakoldaki hiçbir tesisat sorunu üst mercilere bildirilmemiş ve yapılan çalışmalardan kimsenin haberi yokmuş.

Oluşan sorunlar nedeniyle komutanlarından fırça yememek için köyden insanlar karakolun için sokulmuş.Bu olay şehit vermediğimiz için büyümedi ve üstü kapatıldı ; Ancak bizlere derin izler bıraktı.

bu konudan ailesine bahseden bir asker ailesinin gerekli yerlere başvurması sonucunda soruşturma açıldı.Ancak dediğim gibi üstü kapatıldı ve daha sonra bu asker kardeşimiz çeşitli bahanelerle cezalandırılıp disko disiplin koğuşu ya gönderildi.

Herkes bu durumun neden kaynaklandığını bilse de hiçbirimiz ağzını açıp birşey diyemedi ; ancak arkadaşımız teskeresine 30 gün kala gönderildiği diskodan çıkınca bir daha karakola gelmedi teskeresine oradan gitti.

Yani kısacası bu coğrafya da deyim yerindeyse babanıza bile güvenmeyin arkadaşlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder