Askerde Anaya Küfredilmez

Arkadaşlar siz siz olun askerde kimsenin annesine,kardeşine küfür etmeyin.Bu olay 91/2 devrelerin Şırnak'ta başına gelen bir olayı paylaşacağım.

Karakola gittiğimz gibi üst devrelerimiz bizlere ızdırap olmuşlar bizler ise kalabalık olmamıza rağmen şafaklarına saygı duymuştuk.

Birgün bizlere de sıranın geleceğini biliyorduk bu nedenle sabrettik.En sonunda en üst devre olduk ve karakolun hakimiyeti bize geçti.

Ancak biz gördüğümüzü uygulamak istemedikçe bazı askerler bu durumdan faydalanıp söz dinlemez oldular.

Askerde komutanlar değil düzeni her zaman üst devreler sağlamaktadır arkadaşlar bunu dağıtım yerlerinize gidince anlayacaksınız.

Neyse birgün 91/4 lerden aşçı olarak görevli arkadaş 91/2 devrelerin çavuşluk görevini üstlenen arkadaşın annesine küfür etti bu durum duyulunca karakolda infial yarattı.

Aşçıyı komutanlar nizamiyeye kilitledi bütün 91/2 devreler bunun hesabını sormak için fırsat kolladılar.

Sonunda deneyimsiz asteğmen nizamiye kapısını açınca ortalık savaş alanına döndü.Birçok 91/2 arkadaşlarının annesine küfür eden aşçıya saldırdılar.

Olay sonunda bölük komutanının kulağına gitti ve sabahın erken saatlerinde bölük komutanı yüzbaşı bizim karakola geldi.

Bölük komutanı kamera görüntüleri izleyince olayın büyüklüğünün farkına vardı ve tabur-tugay komutanlarına haber verdi.

İfadelerini almaya tabur komutanıda gelince büyük cezalar almalarına kesin gözüyle bakmaya başladılar.

10 tane 91/2 tabur komutanına durumu anlatınca olayın üstü kapatıldı ve ceza olarak başka karakollara gönderildiler.

Askerlik bittikten sonra internetten sorduğum 91/2 ler asla pişman olmadıklarını anne kavramının kutsallığından bahsettiler.

Çok güzel ve sağlam bir devreydi 91/2 ler birbirlerini satmadılar ve askerliklerinin uzaması riskini bile göze alıp arkadaşlarının arkasında durdular.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder