Isparta 40.Alay 93/3 Devreler

Isparta 93/3 devlerini beklemeye başladı.93/2 lerin acemiliğini bitirmesin ile birlikte bir ay kadar sonra Isparta 40.Alay yeni devrelerin gelmesine hazırlanmaya başladı.

Yeni devre olupta Isparta'ya gitmeye hazırlan arkadaşlar Silüs tarihinizde ile birlikte askerliğiniz başlamaktadır.

Verilen yol izni Sülüs'e eklenir yani katılım tarihinizin en son günü teslim olabilirsiniz.


Aradaki tarih farkı size verilen yol iznini temsil etmektedir.Askerliğe ne kadar geç başlarsanız o kadar iyi olur bana sorarsanız.

Katıldığınız gün muayane olup bilgisayar atamasına girip Tabur bölük ve takımınız belli olduktan sonra usta askerler tarafından bölüğünüze götürülüp teslim edileceksiniz.

Burada da başka bir kayıt olacaksınız bu nedenle geç teslim olursanız geç yatarsınız.Teslim olacağınız gün sabahın erken saatlerinde gitmenizi tavsiye ediyorum.

Göreviniz mg3,dedektörcü veya herhangi bir branş olursa olsun bu sizi korkutmasın bu yollardan binlerce kişi geldi geçti.

Ancak mg3 görevini üstlendiyseniz intikallerde çok sıkıntılı günler geçireceksiniz bunu da eklemek gerek.

Alaya teslim olmadan karnınızı iyice doyurun çünkü yemin törenine kadar Isparta yemekhane yemeklerini yemek zorunda kalacaksınız.

Bunun yanında sigara içen arkadaşlar en az bir hafta yetecek kadar sigaranızı alın.Çünkü ilk günlerde kantin ihtiyaçlarını gidermek çok zor oluyor bunu unutmayın.

Ayrıca mümkünse telefon ve çok fazla para almayın yanınıza.

Telefonları girişte alıyorlar ve acemilik bitince geri veriyorlar.Bazı arkadaşlar buu durumda kalıp telefonu teslim ettiler çıkışta telefonlarını alamadılar.

Sadece sim kartınızı yanınıza alın çarşı izninde telefon kiralayıp gün boyu kullanırsınız.

Alayın içinde bankamatikler bulunmaktadır bu nedenle yanınıza para almayın gitmeden paranızı bankaya yatırın zaten ilk günlerde parayı harcayabileceğiniz bir durum olmayacak.

En son olarak iç çamaşırı,çorap ve yeşil tişört dışında yanınıza çok fazla birşey almayın eksiklerinizi "çarşı izni"nde giderebilirsiniz.

Zaten alaya teslim olduğunuz gün size gerekli olan herşey verilecek kendinize fazla yük etmeyin çünkü ilk gün ordan oraya bavullarla koşturmak oldukça zor oluyor.

2 yorum:

  1. merhaba ben iç güvenlik eğitimi ve tatbikat merkez komutanlığı 40.piyade eğitim alayı 2. piyade eğitim taburu 3. piyade eğitim bölüğü /ısparta merkez çıktı, acaba hangi bankamatikler var? Bende iş bankası kartı var kullanabilir miyim? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Ziraat var sadece 24 lu ama

    YanıtlaSil