Kabul Toplama Merkezler-KTM

Ktmler yani kabul toplama merkezleri doğu ve güneydoğudaki askerlerin birliklerine ve evlerine gitmeden toplandıkları merkezlerdir.

Ktmler ilk olarak bingöl katliamı nedeniyle kurulmaya karar verilmiştir.Ktmlerde toplanan askerler konvoylarla ilgili merkezlere bırakılırlar.

Bunun yanında doğu ve güneydoğuya giden asker sayısının fazla olması nedeniyle buralarda askerler oldukça zorluklar yaşamaktadırlar.

Bu zorluklar haberlere de çıkmış ve bunun üzerine ktmler yenilenmeye başlanmıştır.Ancak yine de kapasite olarak yetersiz olduklarından büyük eziyetler çekilmeye devam ediliyor.

Yatacak yer,yiyecek yemek ve içecek su bulmakta büyük zorluklar çekilir özellikle teskere ve dağıtıma giden askerler dönemi oldukça kalabalık bir dönem yaşanır.

Bu dönemde bir ktm de yaklaşık olarak 10 bin e yakın asker bulunabilmektedir.Bu da haliyle çok yoğun kalabalık demektir.

Özellikle yaz aylarında kabul toplama merkezleri askerler için çok zorluklarla dolu bir sürecin yaşadığı yerler olmaktadır.

Ülkemizde diyarbakır,mardin,elazığ ktmleri vardır.Şırnak ve civarına gidecekler Mardin Ktm'sine ,Hakkari,Van,bitlis'e vb güzergahnlara gideceklerde Elazığ ktmlerine katılabilirler.

Dağıtım yerleriniz açıklandığında teslin olacağınız ktmler de belirtilmektedir.Zaten Isparta 40.alay timleri aynı yere gideceğinden beraber ktmlere teslim olmakta fayda var.

Bir asker istediği ktmye teslim olabilir.Ancak en yakın kabul toplama merkezleri tercih edilmezse konvoylarda çok yorulursunuz.

Bunun yanında en son olarak Bingöl civarında askeri konvoy saldırıya uğramış ve şehitler verilmişti ; yani kısacası konvoylar oldukça tehlikeli ve savunmasızdırlar.

son bir hatırlatma kabul toplama merkezlerine geç katılırsanız teskerenizi de o kadar geç alırsınız.2-3 günden fazla takmayın cezanız katlanır aman dikkat.

Ktm Resimleri
ktmler 
kabul toplama rezaleti

ktm eziyeti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder